Beleggen in crypto’s voor de korte termijn

 

Hoe kan ik winstgevend beleggen in crypto’s? Welke tips en trucs gebruik ik om een rendement van 80% te halen? En hoe kan ik met minder risico toch winstgevend beleggen in deze hippe markt? Bij deze mijn eerste blog over het beleggen in crypto’s.

Heftige tijden

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een nieuwe blog heb geschreven. Vorig jaar heb ik me voorgenomen om elke 2 weken iets te posten, maar dat is me bij lange na niet gelukt. De laatste maanden stonden in het teken van het ondersteunen van mijn familie en er zijn voor mijn moeder. Ze is eind november overleden, op 61 jarige leeftijd. Een heftige tijd doordat je van alles moet organiseren rondom de uitvaart en je tegelijkertijd ook nog moeten wennen aan het feit dat een belangrijk persoon in je leven er niet meer is. Daarna heb ik bewust even mijn rust genomen en ik wil nu langzaam aan weer wat meer bloggen op mijn website.

Crypto munten zijn hip en happening

Vanaf september heb ik me begeven op de cryptomunten markt. Een interessante markt al was het alleen al omdat er zoveel over gesproken wordt. Mensen die hun huis verkopen en al het geld wat het oplevert vervolgens stoppen in bitcoins, je verzint het niet, het gebeurt gewoon. Vrienden van ons zijn begin 2017 ingestapt in ripple en hebben binnen een paar maanden meer dan een twintigvoudiging gezien van hun geld, om aan het eind van 2017 uiteindelijk uit te komen op het tachtigvoudige waar ze begin van het jaar mee waren gestart. Een rendement van 8000% door een bedrag op één coin in te zetten. Door het mooie verhaal van onze vrienden zei mijn vrouw uiteindelijk: “laten we ook eens beleggen in crypto’s”.

 

Andere verhalen hoor je nauwelijks

Mooie verhalen hoor je vaak, maar aan de andere kant van het spectrum begeven zich nu de mensen die ‘te laat’ zijn ingestapt, en dat zijn er veel. Er zijn genoeg mensen die met een paar honderd euro hun eerste schreden hebben gezet in de speculatieve markt, wat inzetten op 1, 2 of meerdere coins en hopen dat die explodeert. Maar als je in januari 2018 bent ingestapt, is de kans bijzonder klein dat je nu op winst staat. Uiteraard doe je het met geld wat je kunt missen, maar het is toch vervelend als die €500 waar je mee begint, in 1,5 maand tijd verdampt tot €200. Deze verhalen hoor ik niet vaak. Toch zijn er ongetwijfeld veel mensen die dit is overkomen. Als het goed gaat schreeuw je het van de daken, als je verlies leidt dan houd je het voor jezelf.

 

Van mijn geloof gevallen?

Maar ben je nu van je geloof gevallen, Peter? Nee, zeker niet. Ik investeer nog steeds in mijn lange termijn beleggingen, zoals Ray Dalio, Warren Buffett en andere topinvesteerders aangeven. Het enige wat ik doe is een klein percentage (<5%) van mijn totale portefeuille investeren in crypto’s. Voordat ik zelf ben gaan investeren heb ik me verdiept in wat tips en trucs van investeerders die hun strepen hebben verdient. Ik kwam uit bij Larry Williams. Een man die decennia ervaring heeft met korte termijn trades. Uit zijn boek ‘long term secrets to short term trading’ heb ik een aantal tips gehaald die je kunt toepassen voor korte termijn beleggen. In de laatste 5 maanden van vorig jaar heb ik met een aantal van zijn principes iets meer dan 80% winst gemaakt.

 

80% is niet veel voor crypto’s!?

De mensen die toen in crypto’s zaten, zullen zeggen: 80% is niet veel. Dat klopt als je al je geld in een keer had geïnvesteerd in Bitcoin, Ripple of Ethereum, zoals ik beschrijf in de 2e alinea. Dan had je in de 2e helft van het jaar al snel een percentage van 400% of (veel) meer gehaald. Maar wat gebeurt er als je al je geld in een keer investeert en de koers gaat ineens met 40% omlaag? Een aantal vrienden die na de jaarwisseling zijn ingestapt, hebben hier nog steeds last van. Begin januari lag de piek van de Bitcoin op €14.200 om daarna te dalen naar €4.712. Een daling van 66%! Natuurlijk, als jij je bitcoins vasthoud en ze komen weer rond hetzelfde niveau, dan is er geen enkel probleem. Maar veel onervaren beleggers verkopen dan toch: een dure les.

 

Wat heb ik dan gedaan?

In mijn volgende blogs zal ik stil staan bij mijn aanpak. In de tussentijd ben ik ook bezig om hier een stappenplan voor te schrijven. Ook deze aanpak bestaat uit een aantal ingrediënten van grote beleggers die ik heb samengevoegd. Ben je geïnteresseerd? Laat het me weten 🙂

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *