Een strategie voor iedereen die onafhankelijk wil zijn

Na een lange tijd nadenken over wat jij zou willen in het leven, heb je een aantal dromen geformuleerd. Je hebt een stip aan de horizon waar je energie van krijgt, iets waar je het liefst nu al zou staan of wat je nu al bereikt had willen hebben. Iets waarvan je bloed sneller gaat stromen, het verlangen enorm is en waarvoor jij alles zou doen om het te willen. Hoe kom je daar? Wat kan je doen om je dromen sneller te bereiken? En hoeveel tijd heb ik er nu voor over om mijn doel sneller te bereiken?

Uitbesteden vs. zelf doen?!

In mijn vorige blog vertelde ik al dat jij je geld nooit aan iemand anders moet geven. Doe het zelf. Je kunt het! Het scheelt je heel veel kosten en daardoor haal jij je dromen al snel 10 jaar eerder dan wanneer jij je geld aan een ander geeft. Dat betekend dus zelf gaan beleggen. Een stap die voor veel mensen enorm groot is, vanwege de negatieve verhalen van een groot deel van het publiek die het ‘ooit wel eens geprobeerd heeft’. En toch hoeft het niet moeilijk te zijn.

Kies je strategie

Je bent coach van een voetbalteam (het kan natuurlijk ook een hockey of volleybal of elk ander willekeurige teamsport zijn). Alle spelers ken je, hun kwaliteiten en de valkuilen. Waar ze gevoelig voor zijn, waardoor ze harder gaan lopen, je kent ze door en door. Nu kan je een strategie verzinnen hoe jij je doel gaat halen, de winst. Want met een doel geef je wel richting, maar zonder een passende strategie kom je er niet. Welke strategieën zijn er dan voor beleggen? En wat past dan het beste bij mij? Ik maak zelf het onderscheid in 2 categorieën: investeren en handelen.

Investeren voor de lange termijn

Investeren is geschikt voor iedereen die weinig tijd heeft. Je hoeft niet elke dag te gaan kijken hoe het met je portefeuille gaat. Je kan rustig met vakantie. Investeren doe je namelijk voor de lange termijn. Insiders noemen het ook wel een ‘buy-and-hold’ strategie. Je koopt iets en je houd het vast. Het kost je zo’n 10 tot 15 minuten per maand. Je hoeft er ook niet heel veel kennis voor te hebben om deze strategie toe te passen. Je bepaald een keer je portefeuille en investeert daar elke maand wat geld in. De beurs gaat omhoog en naar beneden, maar je hebt gezorgd voor een goede bescherming. In een volgende blog zal ik je meenemen in hoe je met deze strategie gemiddeld tussen de 8 en 15% per jaar kunt realiseren!

Handelen voor de snelle winst?

Handelen is voor de mensen die meer actie willen en ook meer tijd hebben om hier naar te kijken. Bij deze strategie heb je al wat meer kennis nodig dan bij investeren. Je kijkt naar patronen in grafieken en neemt elke dag zo’n 15 a 30 minuten de tijd om te bepalen of je gaat kopen of verkopen. Door een stoploss te plaatsen ben je beschermt tegen eventuele dalingen van het betreffende aandeel. Met deze strategie kan je 36% per jaar genereren volgens Marcus de Maria. Zelf ben ik nog volop bezig met het testen van deze strategie en ik zal jullie mijn bevindingen ook zeker delen via de site en blogs.

Regels

Voor beide strategieën zijn er bepaalde regels die je moet hanteren om succesvol te zijn en goede rendementen te halen. Deze regels zijn zeker voor de ‘investering’ strategie eenvoudig te hanteren, ook voor iemand die geen ervaring heeft op de beurs. Na de zomer kom ik met een product wat je hierbij kan helpen, het ‘Ultiem vrij stappenplan’. Een combinatie van een werkboek, instructievideo’s, een portal en persoonlijke begeleiding, zodat je bent voorbereid op jouw eigen financiële toekomst. Doordat ik nu midden in mijn verhuizing zit heb ik er momenteel minder tijd voor dan ik zou willen. Tegelijkertijd is het ook leuk om met het huis bezig te zijn 🙂 Dus ik beloof jullie, voor het eind van de zomer horen jullie hier meer over.

Voor ieder wat wils

Welke strategie past bij jou? Hoeveel tijd wil jij investeren in het laten groeien van je geld? Lijkt het je wat om het te doen? Of zou je het liever uitbesteden?

In de komende blogs zal ik meer vertellen over de investeringsstrategie die je een rendement van bijna 10% per jaar kan laten behalen en dit de afgelopen 40 jaar al heeft bewezen! Nu ga ik eerst verder met verhuizen en over 2 weken zal ik weer wat nieuwe informatie met jullie delen over hoe je dit kunt doen. Fijn pinksterweekend 🙂

 

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *