Een zekere financiële toekomst voor je kind

Je bent net ouder geworden van je eerste kind. De bevalling was heftig, en eigenlijk begint het zwaarste misschien nu wel: het ouderschap. De komende decennia ben je bezig met het opvoeden van je kind en wil je uiteraard het beste voor hem of haar. Wat als je kind straks wil studeren en je dergelijke kosten er niet bij kunt hebben? Ga je dan zeggen dat ze niet kunnen studeren? Dat is geen optie.

Maar als jij dan het geld niet hebt, zal je zoon of dochter zijn overgeleverd aan het leenstelsel of wellicht is dat er op dat moment niet eens meer, wat dan? In het slechtste geval kan er niet gestudeerd worden, moet je kind zich kapot werken om alles te betalen en blijf het zitten met een enorme studieschuld. Wat ook weer effect heeft op de volgende levensfase bij het kopen van een huis of andere grote beslissingen zoals trouwen. Financiën kunnen dan een enorme stempel drukken op het toekomstige leven van je kroost.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik over een jaar of 10 genoeg gespaard heb om mijn kind te laten studeren? Of ze een mooi bedrag cadeau te doen als mijn dochter gaat trouwen? Op welke manier kan ik hier zelf een verschil in maken?

Misschien heb je niet heel veel geld, maar wil je toch alles wat je opzij kan schuiven investeren om voor je kind te sparen. Al is het maar een tientje per maand.

Sparen voor je kind; een actuele vraag

De afgelopen maanden is het rustig geweest op mijn site. Ik heb een aantal doelen voor dit jaar en dat is 1. Mijn website op orde krijgen 2. De mensen in het dromencollectief maximaal ondersteunen hun dromen te halen met goede rendementen. In een van de begeleidingsgesprekken hadden we het over het sparen voor de toekomst van je kinderen. De meeste mensen sparen voor hun kroost en willen ze meer rust geven door een mooi bedrag klaar te hebben liggen voor een studie of een andere grote gebeurtenis.

Een bevriend koppel van ons zit er precies hetzelfde in. Ze willen wat centen sparen voor de kleine, maar als je kijkt naar de spaarrentes schiet dat niet op. De hoogste spaarrente is 2,75%, en dat is slechts 1 aanbieder. Op de website van de consumentenbond ligt het rendement rond de 1,4%. Ja, het is meer dan op onze volwassenen spaarrekening. Maar ook van 1,4% groeit je geld nauwelijks. Ik word er niet vrolijk van.

Dat telt op...

Een korte rekensom: je begint met 100 euro, legt elk jaar 240 euro in. In totaal is dit € 4.080,- De strategie van Ray Dalio heeft in de afgelopen 40 jaar een gemiddeld rendement van bijna 10% per jaar. Maar laten we een slag om de arm nemen en zeggen dat je een rendement van 7% haalt. Dan heb je over 17 jaar toch een bedrag van net geen € 8.000,- (€7.976,59 om precies te zijn) gespaard. En als we 10% aanhouden komt het bedrag zelfs op € 10.722,71!

Dan nu de vergelijking met het hoogste rendement op dit moment voor reguliere spaarproducten; 2,75%. Dan komen we met dezelfde gegevens uit op €5.342,-. De verschillen zijn duidelijk. Als je 10% rendement haalt is het verschil 100%. Zelf als zou je maar 5% halen met dezelfde strategie, kom je op € 6.585,93, dat is nog steeds een verschil van meer dan € 1.200,- of 25% over die 17 jaar.

 Mijn kinderen

Grappig genoeg kwam mijn schoonmoeder met het voorstel om op de eerste verjaardag van onze dochter te beginnen met 100 euro en vervolgens elke maand 20 euro in te leggen voor de komende 17 jaar. Ze vroegen me: wat stel jij voor? Ik zei “tsja, de rentes houden niet over. Als ik het zelf beleg haal ik een veel hoger rendement. Dus als het okay is voor jullie, beleg ik het mee met ons eigen geld.” En dat vinden ze prima. Ik houd nu een apart staatje bij in mijn excel sheet met de rendementen, zodat ze op elk moment weten hoeveel geld er in zit.

Actie nemen?!

Wil jij ook zelf zorgen voor een lekker rendement van gemiddeld bijna 10% per jaar? En wil je er verder niet teveel in verdiepen? Wil jij ook weinig tijd kwijt zijn met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan is het stappenplan van Ultiem vrij iets voor jou.

Of wil jij liever de eerste stappen op de beurs onder persoonlijke begeleiding doen? Hulp bij je eerste transacties op de beurs, wat je moet kopen en waar je op moet letten? Meld je dan aan voor het dromencollectief.

Belangrijk om te weten: op alle producten zit een NIET GOED GELD TERUG GARANTIE!

Nog niet overtuigd? Check de testimonials van de mensen die jou voor gingen.

“Ik houd van mensen die vanuit de juiste intentie en met pure passie dingen ondernemen. Peter is zo’n persoon. Hij wil zijn dromen realiseren en zo veel mogelijk anderen helpen om dat ook te doen. Peter heeft mijn ogen geopend voor hoe je financieel situatie hier aan bij kan dragen. Door je mindset omtrent je inkomen te veranderen en er slimmer mee om te gaan kun je sneller dichter bij je dromen komen. Peter kent de bewezen strategieën om dit te realiseren en doet dit vanuit pure passie. Daarom kan ik iedereen die zijn dromen wil realiseren en/of financieel vrij wil zijn aanraden om met Peter zaken te doen.”
Thijs Lindhout
Thijs Lindhout
ondernemer, spreker en eigenaar van de ‘CO2 adviseurs’ en ‘de 100% Thijs show’

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *