Geluk en dromen in eigen handen

Wie wil het nu niet; dromen waarmaken en gelukkig zijn? Wat het concreet inhoud is voor iedereen anders. Sommigen zijn de rest van hun leven aan het nadenken over wat ze gelukkig maakt en wat hun dromen zijn. Nadenken is belangrijk, maar nog belangrijker is actie nemen. Ga daadwerkelijk iets doen om jouw dromen te realiseren!

 

Dromen en geluk

Recent kwam ik op het pad van Albert Sonnevelt)via de 100% inspiratie podcast en heb gelijk een boek van hem gelezen. Hij schrijft over hoe je een gelukkig leven kan leiden. In zijn boek ‘gelukt’ verteld hij dat het najagen van je dromen en doelen je een gevoel geven van eigenwaarde. Dit draagt ook voor een belangrijk deel bij aan je geluk. De vraag die ik vaak aan mensen stel, is ‘Wat zijn jouw dromen?’. Het gekke is dat mensen vaak nog niet echt over hun dromen hebben nagedacht. Als je hier niet over nadenkt, hoe besluit jij dan over keuzes die je elke dag neemt? Het is net als Alice in Wonderland die vraagt welke weg ze moet nemen, terwijl het niet uitmaakt waar ze uit komt.

 

“Geld interesseert me niet”

Keuzes maken we allemaal elke dag, en vaak is er een financiële consequentie. Als ik het heb over wat iemand met zijn geld doet, dan is het antwoord wel eens: “geld interesseert me niet.”. Mij interesseert geld ook niet, maar mijn dromen wel. Tegelijkertijd is geld een onderdeel van ons dagelijks leven, of je het nu wilt of niet. Je loopt op het station, hebt zin in een lekker bakje koffie en loopt naar de Starbucks. Een muffin erbij voor de kleine trek. Je rekent al snel 6 euro af. Dit lijkt een klein bedrag. Voordat je het weet is het een gewoonte en haal je elke dag koffie. Met zo’n 20 werkdagen per maand kom je dus al snel uit op 100 euro, wat op 30 jaar € 140.000 kan opleveren als je het had belegd tegen 8% rente. Hoe je dat doet? Dat kan ik je vertellen.

Keuzes bepalen je toekomst

Dit soort kleine keuzes worden elke dag gemaakt en we onderschatten hoe groot de impact is op de lange termijn in het behalen van onze dromen. Mensen overschatten wat ze kunnen bereiken in een jaar en ze onderschatten wat ze kunnen bereiken in 10 jaar of langer. Je kunt namelijk veel meer bereiken dan je denkt. Overigens is het aan jou om te bepalen of jij elke dag die koffie gaat halen, ik heb er geen waardeoordeel over. Ik zou je eerder de vraag stellen: Als jij weet wat je dromen zijn zou jij dan alsnog die koffie halen? Ook als je weet dat je zo’n bedrag als €140.000 bij elkaar kunt krijgen. Of zou jij een goede thermoskan kopen, je koffie van thuis meenemen en de rest investeren? Wat je dromen ook zijn, zo’n bedrag brengt je in ieder geval een stuk sneller bij jouw dromen.

 

Geld is tijd

Wat zou jij doen als geld geen issue is? Als je alle tijd van de wereld hebt? Als jij weet wat je dromen zijn en je hier geregeld aan denkt en dit visualiseert, dan worden er neurale paden in je hersenen aangemaakt zodat jij de juiste keuzes maakt. Ook de kleine keuzes zoals het halen van koffie of het zelf meebrengen. Omdat het aspect geld in bijna elke keuze zit die je maakt, kan dit veel invloed hebben op het bereiken van je dromen. Tijd is de nieuwe luxe en om hier van te genieten heb je kennis nodig over geld. En ‘guess what?!’, het is super eenvoudig om je financiën op orde te krijgen en om te beleggen. Kom naar een gratis seminars en check onze producten.

Wat vindt jij van de blog? En ik ben benieuwd: wat zijn jouw dromen?

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *