Ben je niet zo van het lezen? Maak kennis met Ultiem vrij door naar dit korte promo filmpje te kijken. Ik ben Peter, 35 jaar en ik woon samen met mijn vrouw Karoline en sinds kort ook met ons dochtertje Charlotte in Utrecht. Na eerst MAVO en MBO Bouwkunde te hebben gedaan heb ik in 2009 mijn studie Real estate management afgerond. ik ben toen in Utrecht blijven hangen, een super leuke stad om te wonen met een dorps karakter. In mijn dagelijks leven ben ik contractmanager in de infrastructuur bij de gemeente Amsterdam. Ik mag aan het mooie project “de Entree” werken. Verder kan ik – naast Ultiem vrij en beleggen – enorm genieten van het maken van muziek met mijn bandje “Maart”.

Van huis uit

In mijn ouderlijk huis waren we nooit heel bewust bezig met geld. Mijn ouders hadden een modaal inkomen en we gingen nauwelijks op vakantie. Over dromen en doelen hadden we het thuis niet. En hierdoor waardeer ik wel hoe bevoorrecht ik het nu heb. Tijdens de eerste 2 jaren van mijn studie was ik geld uit aan het geven bij de vleet en stond ik 80% van de tijd rood. Ik wist gewoon niet waar ik mee bezig was en had niet echt een doel. Totdat ik in contact kwam met mensen die hun geld voor zich lieten werken.

Trackers

Eigenlijk in de laatste jaren van mijn studie ben ik begonnen met kleine bedragen te beleggen, zo'n 10 jaar terug in trackers en ETF’s en rond de crisis in 2008/2009 heb ik voor het eerst flinke winst kunnen halen. Ondanks dat dit met relatief lage bedragen was, haalde ik een rendement van 25%. Dat smaakte naar meer 🙂 Terwijl ik aan het beleggen was en ik dit vertelde aan vrienden zaten de meesten mij aan te kijken met vragende ogen; ‘zou je dit nu wel doen?’. Overigens is die 25% niet wat ik jaar op jaar heb gehaald, er zijn vele pijnlijke financiële lessen geweest.

Dromen verwezenlijken

Sinds ik werk hoor ik steeds meer mensen klagen over de lage rente op spaarrekeningen. Overigens vind ik dat dit een slechte reden is, maar dat leg ik nog wel eens uit ;-). Ze willen graag meer geld verdienen en hogere rendementen. Ik ben ze vervolgens gaan helpen met beleggen en investeren, zodat zij hun dromen waar kunnen maken. Ik geniet er enorm van om mensen te helpen en ze hun dromen en doelen te laten bereiken door bepaalde keuzes te maken op financieel gebied. Er is zoveel meer mogelijk dan de meeste mensen denken, met minder tijd en zonder dat je hier enorm veel (beleggings)kennis voor nodig hebt.

Mijn en onze dromen

En wat zijn mijn dromen dan? Nou een van mijn dromen was om een eigen bedrijfje te beginnen, die kan ik bij deze afvinken 🙂 . Verder is een gezamenlijke droom van mijn vrouw en mij om 6 maanden te toeren door Australië. De opbrengsten van Ultiem Vrij komen dan ook direct in mijn dromenpot. Verder zijn er nog zo’n 20 andere dromen zoals onafhankelijk zijn, op mijn 52e met pensioen te kunnen en een duurzaam en autarkisch huis te ontwerpen en bouwen. En zoals gezegd mensen op weg te helpen richting hun dromen en te inspireren om groot te denken.

En hoe ver ben je dan...?!

Dus ja, ik ben zelf ook nog geen (multi)miljonair. Dat is ook niet mijn doel, mijn doel is een gelukkig leven en daarvoor is minder ook genoeg. Ik ben zelf nog steeds op weg en pas zelf al de ervaringen uit de boeken en seminars dagelijks toe, zoals ik dit ook uitleg in mijn blogs, seminars en de producten die ik aanbied.  
“Ik had eerder een begroting gemaakt, maar ik spaarde minder dan ik verwachtte. Tijdens de workshop heb ik geleerd hoe ik meer geld kan maken met mijn gespaarde geld en om gezamenlijke dromen te hebben met je partner waar je dan naartoe gaat werken. Nu ben ik bewuster aan het sparen voor mijn volgende dromen (een huis kopen en een lange reis door noord- en zuid-amerika) en werk ik daar veel gerichter naartoe.”
Tim van Muijden
Tim van Muijden
Projectleider Ingenieursbureau Amsterdam